top of page

Frisbeegolf i Orkland

Diskgolf, eller frisbeegolf, er en morsom og sosial idrett som blir stadig mer populær. Idretten spilles både av glade amatører og entusiaster, og kan være en fin aktivitet hvis man rett og slett bare vil komme seg ut i friskluft.


I Orkland har vi flere baner som både blir flittig brukt og godt vedlikeholdt, bl.a. i Knyken og på Gjølme/Råbygda.


Mann som spiller frisbeegolf
Banen i Knyken skisenter er variert. Foto: Allsidig Design

Man spiller etter samme prinsipp som i vanlig golf der det handler om å bruke færrest mulig kast for å treffe hullene. Konkurranseinstinktet vil nok avgjøre hvordan spillet oppleves, men idretten kan passe for de aller fleste siden man selv styrer tempo og intensitet. Hvis man skal prøve diskgolf for første gang holder det nok med en vanlig frisbee, men hvis du vil gå grundigere til verks finnes det disker med ulike egenskaper: long-range, mid-range og putter. 



Knyken frisbeegolf er en 18 hulls variert bane. Den ligger i tilknytning til Knyken skisenter som driftes av Orkdal IL. Her kommer du deg ut i skog- og mark, og banen består av stier, trapper og ramper man jobber seg gjennom. Kurvene er spredt rundt løypenettet, noen i barnebakken og andre i skogen, med start ved varmestua i barneskitrekket. En runde frisbeegolf i Knyken kan fint kombineres med en dagstur i marka, og området har fasiliteter som trimpark, rulleskibane, toalett, gratis parkering, benker og ildsteder.


Video fra Knyken skisenter. Film: Allsidig Design


Glimt diskgolfpark finner du på Gjølme/Råbygda og ligger på et flatt område med nydelig utsikt utover Orkdalsfjorden. Parken består av en 9 hulls bane av middels vanskelighetsgrad. En runde rundt parker er ca. 2100 skritt, og en runde tar ca. 25 minutter. Banen drifter av Glimt IL og ligger i tilknytning til deres anlegg som består av bl.a. fotballbane, skaterampe, to mini-binger, stor parkeringsplass og toalett. Glimt IL arrangerer også ukesgolf på tirsdager som man kan melde seg på hvis idretten gir mersmak.

 

Comments


bottom of page